3 manieren om oliën te gebruiken

Aromatisch

Het reukorgaan in de neus staat in directe verbinding met het limbisch systeem in de hersenen en je zenuwstelsel, waardoor het inhaleren van essentiële olie direct invloed heeft op je gemoedstoestand en spanning.

Gebruik hiervoor een diffuser of adem de olie in via een kommetje dat je van je handen maakt. 

Topisch

Lokaal aanbrengen op de huid. Essentiële oliën dringen eenvoudig door de huid heen en kunnen zo hun werk doen. Wanneer je een droge of gevoelige huid hebt, kun je de essentiële olie het beste eerst even verdunnen met een draagolie, zoals gefractioneerde kokosolie. Andere manieren om essentiële oliën topisch te gebruiken is door ze aan je badwater of gezichtscrème toe te voegen. Afhankelijk van de olie die je gebruikt en het gewenste effect kun je de olie aanbrengen in je hals en nek, op je voorhoofd en/of slapen, op je buik, langs je wervelkolom, op je polsen of onder je voeten.

Intern

Sommige essentiële oliën kun je ook innemen, door ze toe te voegen aan je water of thee, aan je voeding, als voedingssupplement of een druppeltje onder je tong. Bij inname komen essentiële oliën rechtstreeks via het maagdarmkanaal in de bloedbaan terecht en worden vervolgens door het hele lichaam getransporteerd.

Mijn tip: Herken je de naam van de olie vanuit de keuken? Dan kan je deze olie innemen.

Ja, ik wil een workshop volgen!

Meld je hier aan voor 1 van de verschillende themaworkshops. Meer workshops volgen? Vul het formulier dan nogmaals in. De deelname is gratis, wij vragen jullie om respect te hebben voor onze tijd en je uiterlijk 24 uur van te voren af te melden wanneer je onverhoopt niet kunt deelnemen.

Aanbevolen artikelen