“Alles wat je moet weten over collageen”.

Collageen: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: collageen. Maar wat is het nu eigenlijk en waarom is het belangrijk? Collageen is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt en vooral te vinden is in onze huid, botten en kraakbeen. Het zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van deze weefsels. Maar naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid collageen in ons lichaam af en daarmee ook de stevigheid en elasticiteit van onze huid.

Het MetaPWR systeem bevat negen soorten collageen tripeptiden, waarvan klinisch onderzoek heeft aangetoond dat ze de huid helpen door de dichtheid te bevorderen, de stevigheid te vergroten, rimpels te verminderen en de hydratatie te verbeteren.

Hieronder een uitleg van alle negen soorten met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen voor het lichaam.

Type 1 collageen is het meest voorkomende type in het lichaam en is verantwoordelijk voor het behoud van de structuur en elasticiteit van de huid, evenals het ondersteunen van botten en bindweefsel. Door het supplementeren van type 1 collageen kan de huid er jonger uitzien en de sterkte en flexibiliteit van botten en gewrichten verbeteren.

Type 2 collageen wordt gevonden in kraakbeen en kan helpen bij het ondersteunen van gezonde gewrichten en het verminderen van pijn en ontsteking bij aandoeningen zoals artritis.

Type 4 collageen speelt een rol bij de vorming van membranen en is betrokken bij de genezing van wonden en het behoud van een gezonde darmwand.

Type 5 collageen is een belangrijk onderdeel van de placenta en is betrokken bij de ontwikkeling van gezonde foetussen.

Type 6 collageen is belangrijk voor het behoud van een gezonde huid, spieren en gewrichten, en kan helpen bij het verbeteren van de algehele flexibiliteit van het lichaam.

Type 9 collageen is betrokken bij de vorming van kraakbeen en kan helpen bij het ondersteunen van gezonde gewrichten.

Type 25 collageen is betrokken bij de vorming van botten en het behoud van een gezonde botdichtheid.

Col1a2 is een belangrijk type 1 collageen eiwit dat betrokken is bij de structuur van botten en het ondersteunen van een gezonde botdichtheid.

Vacuolaire eiwitsortering 37A betrokken bij celgroei en differentiatie.

Daarnaast bevat MetaPWR;

  • Vitamine C, dat de biosynthese van collageen bevordert.
  • Ingrediënten die een gezonde bloedsomloop, zenuwstelsel en mitochondriën ondersteunen.
  • NADH en extra ingrediënten die helpen bij het behouden van gezonde mentale en fysieke functie en prestaties.
  • NMN en resveratrol, waarvan preklinisch onderzoek heeft aangetoond dat ze de hoeveelheden NAD+ en NADH in het lichaam verhogen.

Start direct met het MetaPWR systeem: https://doterra.me/Z_f5-x en ontvang het gratis E-book en stappenplan.

Aanbevolen artikelen