Essentiële oliën & kinderen

Als je kinderen in huis hebt, wed ik dat je blij wordt van de krachtige manieren waarop essentiële oliën een gezonde levensstijl kunnen ondersteunen. Als moeder van twee geweldige dochters, kan ik je vertellen hoe geweldig ze kunnen zijn voor kinderen. We genieten er dagelijks van in ons huis. Als deze producten met zorg en gezond verstand worden gebruikt, kun je veilig profiteren van alle voordelen die ze te bieden hebben.

Voordat je begint;

1. Essentiële oliën zijn niet nieuw. Ze worden al millennia lang door mensen gebruikt. Essentiële oliën bevatten bestanddelen die ons zelfherstellend vermogen kunnen ondersteunen.

2. Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Onthoud dat oliën krachtig zijn en dat je maar een heel kleine hoeveelheid nodig hebt, vooral als het om kinderen gaat.

3. Verdunnen. De huid van kinderen is anders dan die van volwassenen; het is dunner en over het algemeen gevoeliger. Hoewel de meeste oliën de huid niet irriteren (vooral op de onderkant van de voeten, waar de huid het dikst is), is het goed om essentiële olie te verdunnen in een goede basisolie voordat je het aanbrengt. Je krijgt nog steeds dezelfde voordelen van de essentiële olie. De Kids lijn is hier overigens prima voor. Het zijn onze favorieten!

4. Diffuse. Aromatherapie is een uitstekende manier om te genieten van de voordelen van essentiële oliën zonder je zorgen te maken over huidreacties. Het inademen van oliën zijn al lang onderzocht vanwege hun vermogen om gevoelens van ontspanning, aanmoediging, opwinding, focus en welzijn te verbeteren. Bovendien kunnen oliën een schone atmosfeer ondersteunen.

5. Wees geïnformeerd. dōTERRA heeft bergen informatie over veilig gebruik van essentiële oliën op hun websites. Er is een heel team van ondersteunend personeel dat vragen over essentiële oliën en producten beantwoordt (stuur een e-mail naar productsupport@doterra.com). En wees niet bang om met je huisarts of kinderarts over oliegebruik te praten – medische professionals willen graag een holistisch beeld hebben van de gezondheidssituatie van hun patiënten en ze hebben toegang tot andere medische literatuur die je kan helpen bij je beslissingen.

Daarnaast krijg je na je aanmelding toegang tot onze informatie platforms en online workshops. Check hieronder de workshop “Essentiële oliën en kinderen”.

Weet je niet waar je moet beginnen? Hier zijn een paar van onze favorieten.

1. Kids lijn. Deze producten zijn geweldig, omdat ze voorverdund zijn. Een jonge huid is anders dan een volwassen huid: hij is dunner en gevoeliger. Daarnaast zijn de geuren subtieler en zoeter, echt kindvriendelijk dus.

2. On Guard-producten. Wij houden van alle producten die On Guard bevatten en ze zijn erg kindvriendelijk. De tandpasta is heerlijk. Mijn kinderen genieten van de smaak en ik geniet ervan dat het niet vol zit met chemicaliën die zelfs ik niet kan uitspreken. De allesreiniger maakt de badkamer fris en ik hoef me geen zorgen te maken over giftige resten. En natuurlijk diffusen we On Guard als een gek tijdens de wintermaanden.

3. Balance en Serenity. Een fijne massage met deze oliën zorgt voor ontspanning voor ons allemaal. Serenity in de de diffuser of op de polsen (verdund) voor het slapen gaan en Balance onder de voeten voor een goede start van de dag.

4. Citrusoliën. We diffusen elke dag oliën en de citrusoliën zijn de favoriet. Ze zijn zo opbeurend en energiek – perfect voor de sombere winterdagen wanneer niemand zin heeft om uit bed te rollen. Het is een natuurlijke manier om de post-vakantieblues te verdrijven. Onze favorieten zijn Wild Orange, Lemon en Grapefruit. We brengen de oliën zelfs aan op de handpalmen en gebruiken ze d.m.v. cuppen (kommetje van je handen maken en voor je neus houden). Zorg er wel voor dat je blootstelling aan de zon vermijdt na het plaatselijk aanbrengen van citrusoliën!

5. Correct-X®. We hebben dit product altijd bij de hand tijdens de vakanties en buitenactiviteiten; effectief en toch zacht en niet-irriterend, voor de gevoelige jonge huid.

Het is leuk om te zien dat mijn kinderen inmiddels ook begrijpen welke oliën in verschillende situaties goed kunnen zijn en ze zelf ook pakken. Ze leren bewust te zijn van hun eigen gezondheid, terwijl ze actief op zoek zijn naar natuurlijke manieren om het welzijn te ondersteunen. Ik hou ervan!

Starten? Bestel dan de Kids Collectie in de shop.

Ja, ik wil een workshop volgen!

Meld je hier aan voor 1 van de verschillende themaworkshops. Meer workshops volgen? Vul het formulier dan nogmaals in. De deelname is gratis, wij vragen jullie om respect te hebben voor onze tijd en je uiterlijk 24 uur van te voren af te melden wanneer je onverhoopt niet kunt deelnemen.

Aanbevolen artikelen