Waarom dōTERRA

Wanneer je kiest voor dōTERRA, kies je voor essentiële oliën die voorzichtig en zorgvuldig gedistilleerd worden uit planten die op het perfecte moment geduldig geoogst zijn door ervaren kwekers van over de hele wereld voor een ideale samenstelling en werkzaamheid van de extracten. Elke essentiële olie van dōTERRA is zorgvuldig en uitvoerig getest aan de hand van het strikte CPTG Certified Pure Tested Grade™  kwaliteitsprotocol. Ervaren gebruikers van essentiële oliën herkennen direct de superieure kwaliteitsnorm voor natuurlijk veilige, puur effectieve, geteste dōTERRA essentiële oliën.

Hoewel het distilleren van essentiële oliën een wetenschap is, is het ook een kunst. Distillateurs vertrouwen niet alleen op jarenlange ervaring, maar maken ook gebruik van moderne technologieën en technieken. 

 

De meest gebruikte methode om essentiële oliën te extraheren is een stoomdistillatieproces op lage temperatuur. In dit proces wordt stoom onder druk door plantaardig materiaal gecirculeerd. De essentiële oliën worden uit de plant bevrijd en door de stoom meegevoerd. Wanneer de stoom afkoelt, scheiden het water en de oliën zich op natuurlijke wijze en wordt de olie opgevangen. Om de hoogste kwaliteit olie-extract met de juiste chemische samenstelling te garanderen, moeten de temperatuur en druk nauwlettend in de gaten worden gehouden. Te weinig warmte of druk en de olie zal niet vrijkomen; te veel, en de samenstelling en potentie van de olie zal worden aangetast.

dōTERRA doet er alles aan om elk huishouden ter wereld essentiële oliën van de hoogste kwaliteit te leveren. Het bereiken van zo’n doel vereist uitgebreid onderzoek om de beste bronnen van deze oliën te identificeren. Er zijn complexiteiten en nuances die effect hebben op de kwaliteit van een olie uit een plant. Met het identificeren van specifieke plantengeslachten en -soorten dient ook de beste grond en omgeving om de plant in te laten groeien gevonden te worden, alsook het beste deel van de plant en de beste tijd om te oogsten, en de meest effectieve manieren van het distilleren van de olie uit de plant.

Zodra de specifieke plant en de juiste omgeving zijn bepaald, gaat doTERRA op zoek naar experts die hun leven hebben gewijd aan die planten – velen doen dat vaak al generaties lang. Die expertise is onvervangbaar en maakt dōTERRA producten uniek vergeleken met andere producten.

Met meer dan 100 essentiële oliën op de markt koopt dōTERRA z’n oliën in meer dan 40 landen in. Van die landen zijn 23 landen ontwikkelingslanden die niet de basisvoorzieningen kennen die voor ons zo vanzelfsprekend zijn. In deze gevallen, en in vele gevallen in ontwikkelde landen, helpt dōTERRA’s vraag naar essentiële oliën gemeenschappen uit de armoede en wanhoop. Dit initiatief noemen we Co-Impact Sourcing.

Co-Impact Sourcing is zoveel meer dan alleen maar oliën inkopen. Co-Impact Sourcing staat voor samenwerkingen op lange termijn waar beide partijen van profiteren. Middels Co-Impact Sourcing helpt doTERRA bij het leveren van de benodigde middelen en educatie om de economie te verbeteren – en soms zelfs om een economie te creëren – in deze gemeenschappen. Banen worden gecreëerd terwijl wordt voldaan aan de vraag naar een essentiële olie. Daarnaast worden ook landbouw- en distillatiemateriaal geleverd, en worden er trainingen gegeven. Boeren en distilleerders tekenen een overeenkomst waarin ze een eerlijke prijs en een tijdige betaling wordt toegezegd. Maar dat is nog niet alles, dōTERRA’s non-profit liefdadigheidsorganisatie, the Healing Hands Foundation™, speelt ook een rol in Co-Impact Sourcing. De Healing Hands Foundation helpt de rest van de gemeenschap, biedt onderwijs, bouwt scholen en werkt aan het verschaffen van levensbehoeften, zoals drinkwater en de benodigde infrastructuur.

Deze toewijding om niet alleen de hoogste kwaliteit essentiële oliën in te komen, maar om ook de levens van de gemeenschappen te verbeteren, resulteert in een groot vertrouwen. Met het groeien van doTERRA resulteert dit vertrouwen in vele essentiële olie-coöperaties die exclusief voor dōTERRA werken. De boodschap verspreidt zich en nog meer boeren en distilleerders beginnen dōTERRA te benaderen om ook een overeenkomst af te sluiten.

En al die tijd is dōTERRA’s toewijding hetzelfde gebleven: we veranderen levens over de hele wereld met het prachtige cadeau genaamd essentiële oliën.

Aanbevolen artikelen